Om BRYGGEFISK

Norge har verdens beste fisk. Men altfor lenge har den ferskeste fisken i liten grad vært mulig å skaffe seg i store byer i Norge. Bryggefisk gjør nå sprellende fersk fisk av høyeste kvalitet fra fiskere i Nord-Norge tilgjengelig for kunder i første omgang i Oslo-området. Hos Bryggefisk skal du kunne bestille dagens fangst og få den levert på dør allerede dagen etter.

Bryggefisk sitt mål er å være ledende på digitalt direktesalg av norsk ferskfisk. Selskapet ble lansert i november 2016 og solgte til restauranter og husholdninger i Oslo-området under Lofotsesongen 2017. Sommeren 2017 bygger Bryggefisk sitt eget anlegg for pakking og filetering, og vil når dette stå klart kunne tilby et stort og variert utvalg av dagsfersk nord-norsk fisk til kunder i Oslo, Bærum, Oppegård, Lørenskog og Rælingen.

Man vil kunne logge seg på Bryggefisk sin nettside og bestille det som til enhver tid er dagsferskt.

Fisken

Bryggefisk tilbyr kun fisk av høyeste kvalitet fra kystfiskerflåten og ikke fra trålere. Fisken behandles med den største varsomhet fra fangst-tidspunktet - den slaktes, bløgges og legges umiddelbart på is. Ordrene skjæres til på fiskemottaket, og den sendes sørover samme ettermiddag/kveld som den ble fanget. Fisken fraktes i en ubrutt kuldekjede helt frem til kundens dør.

Kystsamfunnet

Bryggefisk ønsker å støtte levende og bærekraftige kystsamfunn i Nord-Norge.

Kystfiskerne forvalter en århundrelang tradisjon og det er de som får fisk av høyeste kvalitet. I norsk fiskeripolitikk har det i lang tid vært en ambisjon å bidra til økt produktivitet i næringen og å sørge for at den beste kvaliteten får den beste prisen. Ved å kutte ut noen mellomledd og ved bruk av digital teknologi håper Bryggefisk å bidra til nettopp dette.

Fotograf Jan Erik Wessel har copyright-rettigheter til alle bilder på forsiden på bryggefisk.no, samt av bildene på toppen av "Om oss-siden" og på toppen av "kontakt oss-siden"

Reisen fra FANGST TIL DØR

1

Fisken slaktes og bløgges (bløs ut) umiddelbart ombord i båten. Dette bidrar til å bevare kvaliteten og holde fiskekjøttet hvitt og rent.

2

Den legges deretter på is ombord i båten, og tas inn til fiskemottaket, der de individuelle ordrene skjæres til og pakkes.

3

Den kjøres samme ettermiddag/kveld til nærmeste flyplass i nedkjølte esker. Fra Røst går fisken med båt til Bodø.

4

Fiskepakkene flys til Oslo og kjøres ut til sluttkunden i termotransport.
Bring er hovedtransportleverandør.