Oppskrift: Stekt torsk med potetaioli og tomatsalsa 11th of February 2017

Søndag 12. februar er det morsdag, og dette må være den riktige anledningen til å imponere med en torskerett med helt fersk skrei eller torsk fra Nord-Norge!

Vi anbefaler torsk/skrei stekt med smør og hvitløk, servert med potetaioli, tomatsalsa og ruccolasalat.

Til fire porsjoner trenger du:

800 g torskefilet
4 ss olivenolje
1 fedd hvitløk
2 ss smør salt

Aïoli:
400 g mandelpotet
4 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
1,5 ss smør
1 dl melk
salt

Tomatsalsa:
3 stk tomat
0,5 stk løk
2 fedd hvitløk
2 stk vårløk
3 ss olivenolje
100 g hermetiske tomater
salt pepper, grovmalt

Tilbehør: ruccolasalat

Framgangsmåte

• Skrap skinnet på torsken fritt for skjell, dryss fileten med salt og la den ligge i 10 minutter.
• Skjær fisken i serveringsstykker og stek den med skinnsiden ned i olivenolje på middels varme i ca. 7 minutter.
• Knus hvitløk med skallet på og ha i stekepannen sammen med smør de siste minuttene av steketiden.
• Øs smøret over fisken, snu den og stek 1 minutt før du tar den ut av stekepannen.
• Dryss over litt pepper.

Aïoli
• Skrell potet, skjær i biter og kok dem møre sammen med finhakket hvitløk.
• Sil av kokevannet og mos potet og hvitløk godt sammen.
• Tilsett olivenolje, smør og melk, og rør godt sammen.
• Smak til med salt.

Tomatsalsa
• Del tomat i to, ta ut kjernene og skjær tomatkjøttet i små terninger.
• Finhakk løk og hvitløk, og skjær vårløk i tynne skiver.
• Surr løk og hvitløk i olivenolje til løken er myk.
• Tilsett de hermetiske tomatene, ha i litt pepper og kok til det tykner.
• Ha i friske tomater og vårløk, og la det surre sammen i 1-2 minutter.
• Smak til med salt.

Oppskrift og bilde: Norges Sjømatråd