Oppskrift: Ovnsbakt torsk i tomatsaus 22nd of February 2017

Du trenger ikke lang tid på å lage en torskemiddag! Med denne oppskriften lager du en tomatsaus og setter den i ovnen med fiskestykkene i 20 minutter. Den kan serveres med ris, potet eller pasta

Til 4 porsjoner
800 g torskefilet (gjerne skrei), uten skinn og bein
1 ss salt
0,5 stk sitron

Tomatsaus
1 stk løk
2 fedd hvitløk
1 stk paprika, rød
0,25 stk chili, rød
 2 ss olje 400 g hermetiske tomater, grovhakkede basilikum, frisk
salt

Tilbehør
ris/potet/pasta

Framgangsmåte
• Sett stekeovnen på 200 °C.
 • Skjær torskefileten i serveringsstykker og dryss med salt. Tomatsaus
• Grovhakk løk, skjær hvitløk i tynne skiver, paprika i biter og finhakk chili.
• Surr løk og hvitløk i olje til løken er blank.
 • Tilsett paprika, chili, hermetiske tomater og basilikum, og kok et par minutter.
 • Smak til med salt og hell over i en ildfast form.
• Legg fiskestykkene i sausen og press litt sitron over stykkene.
 • Dekk formen med aluminiumsfolie og bak midt i stekeovnen i ca. 20 minutter.

Foto og oppskrift: Norges Sjømatråd