Tidligere artikler
Oppskrift: Fiskesuppe med torsk og tomat 6th of April 2017

Til 4 porsjoner:
600 g torskefilet, uten skinn og bein
1 stk løk
2 fedd hvitløk
4 stk vårløk
2 ss smør
2 ss tomatpuré
6 dl fiskebuljong
0,25 ts gurkemeie
2 dl kremfløte
1,5 dl hermetiske tomater
salt og pepper
Tilbehør: Brød
Framgangsmåte
- Skjær torsken i biter på ca. 3 cm
- Finhakk løk og hvitløk, og skjær vårløk i tynne skiver
- Surr løken myk i smør, og tilsett hvitløk, vårløk, tomatpuré og fiskebuljong.
- La det koke i ca. 5 minutter, dryss over gurkemeie og bland godt.
- Tilsett kremfløte og hermetiske tomater, og la det småkoke i 4-5 minutter.
- Ha i torskebitene, og la det trekke til fisken er ferdig, ca. 4 minutter.
- Smak til med salt og pepper.
Server med brød ved siden av, og dryss gjerne friske urter over.
Foto og oppskrift fra Norges Sjømatråd