Oppskrift: Fiskesuppe med torsk og tomat 6th of April 2017

Til 4 porsjoner:

600 g torskefilet, uten skinn og bein
1 stk løk
 2 fedd hvitløk
 4 stk vårløk
 2 ss smør
 2 ss tomatpuré
 6 dl fiskebuljong
 0,25 ts gurkemeie
 2 dl kremfløte
 1,5 dl hermetiske tomater
 salt og pepper

Tilbehør: Brød

Framgangsmåte

  • Skjær torsken i biter på ca. 3 cm
  • Finhakk løk og hvitløk, og skjær vårløk i tynne skiver
  • Surr løken myk i smør, og tilsett hvitløk, vårløk, tomatpuré og fiskebuljong.
  • La det koke i ca. 5 minutter, dryss over gurkemeie og bland godt.
  • Tilsett kremfløte og hermetiske tomater, og la det småkoke i 4-5 minutter.
  • Ha i torskebitene, og la det trekke til fisken er ferdig, ca. 4 minutter.
  • Smak til med salt og pepper.

Server med brød ved siden av, og dryss gjerne friske urter over.

Foto og oppskrift fra Norges Sjømatråd