Oppskrift: Torsk Provence 6th of April 2017

Denne ovnsbakte torskeretten med smaker som minner om Provence i Frankrike, tar omtrent 40 minutter å lage.

Ingredienser til 4 porsjoner:

800 g torskefilet uten skinn
8 poteter
2 gulrøtter
1 løk
2 fedd hvitløk
4 tomater
2 dl hønsebuljong
1 dl hakket persille 
2 ts finhakket timian 
Svarte oliven 
50 g smør 
200 g friske eller fryste sukkererter og/eller aspargesbønner 
2 msk olivenolje 
1 sitron 
salt og pepper

Slik gjør du det:

  • Sett ovnen på 200°. Del potet, gulrøtter og løk i skiver. Stek dem i olivenolje i en ildfast form i 20 minutter.
  • Bland smør, hakket persille, timian og sitronskall fra en halv sitron i en skål. Smak til med salt og pepper.
  • Hakk eller press hvitløken, del sitronen i båter, og del tomatene i to. Legg dette og torskebitene og buljongen i den ildfaste formen, og stek det i ytterligere 10 minutter.
  • Avslutt med å legge sukkererter/aspargesbønner, oliven og smørblandingen i formen, og stek i 3 minutter.

Foto og oppskrift fra Norges Sjømatråd